حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظّم انقلاب اسلامي در پيامي درگذشت حجت الاسلام و المسلمين آقاي سيّد عبدالعزيز حكيم را تسليت گفتند.
متن پيام به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
با دريغ و اندوه خبر يافتيم كه رئيس مجلس اعلاي اسلامي عراق، جناب حجت الاسلام آقاي سيّد عبدالعزيز حكيم دار فاني را وداع گفته و به ديار باقي شتافته است.
براي ملت و دولت عراق اين، ضايعه‌يي بزرگ و براي جمهوري اسلامي ايران، فقداني دردناك است. ايشان آخرين بازمانده از فرزندان برومند مرجع بزرگ شيعه مرحوم آيت الله العظمي سيّدمحسن حكيم بود كه همگي در راه مبارزه با رژيم سفاك بعث عراق و عوامل استكبار شربت شهادت نوشيده يا آزمونهاي دشوار اين جهاد عظيم را تحمل كرده بودند.
خدمات اين روحاني مجاهد در راه تشكيل حكومت ملي عراق چه در دوران اقامت در ايران و چه پس از سقوط حكومت صدام و انتقال به كشور خود، كم نظير و فراموش نشدني است.
اينجانب با ابراز تأسف فراوان از اين حادثه‌ي دردناك، تسليت صميمانه‌ي خود را به عموم ملت برادر عراق و به دولت و مجلس اعلاي اسلامي عراق و به بيت رفيع حكيم بويژه به فرزندان برومند و شايسته‌ي ايشان، بالاخص جناب آقاي سيّدعمار حكيم تقديم ميدارم و رحمت و مغفرت الهي را براي آن مرحوم و سربلندي و پيشرفت ملت و دولت عراق را از خداوند مسألت ميكنم.

سيّدعلي خامنه اي
5/شهريور/1388 برابر با ششم رمضان 1430 هجري قمري

زندگینامه سیدعبدالعزیز حکیم


سید عبدالعزیزحکیم در سال 1949 میلادی در نجف اشرف در خانواده مرجعیت متولد شد .


پدر ایشان مرجع بزرگوار تقلید آیت الله العظمی سید محسن حکیم بود و 10برادر و چهار خواهر ؛ فرزندان این خانواده را تشکیل می دادند که تنها دونفر از آنان شامل یک خواهر و یک برادر (عبدالعزیز) باقی مانده بودند .


هفت برادر ایشان را رژیم بعث عراق به شهادت رساند که همه آنان روحانی وچند تن از آنان نیز به درجه اجتهاد و مرجعیت نائل شده بودند .


سید عبدالعزیز حکیم فرزند کوچک آیت الله سید محسن حکیم دوازدهم شهریورماه 1382 و پس از شهادت سید محمدباقر حکیم رییس مجلس اعلای اسلامی عراق درنجف اشرف به ریاست مجلس اعلای اسلامی عراق انتخاب شد .


وی در اوایل دهه 70 میلادی به تحصیل علوم دینی پرداخت و دروس دینی خود رانزد برخی از علما از جمله سید محمود هاشمی شاهرودی ؛ سید عبدالصاحب حکیم برادر خود و آیت الله شهید سید محمدباقر حکیم گذراند.


عبدالعزیز حکیم بعد از پایان درس سطح در فقه و اصول ؛ بحث خارج را ازاستادانی چون شهید سیدمحمدباقر صدر و آیت الله خویی فراگرفت و به نوشتن تقریرات درسی شهید صدر اقدام کرد .


وی پس از شهادت سیدمحمدباقر صدر وارد فعالیت های سیاسی و مجبور به مهاجرت به ایران شد .


سید عبدالعزیز حکیم پس از حضور در ایران راه مبارزه مسلحانه علیه رژیم صدام را برای رهایی ملت مظلوم عراق انتخاب کرد و در این راستا نقش موثری در ایجاد سپاه بدر شاخه نظامی مجلس اعلای اسلامی عراق و مرکز حقوق بشر عراق ایفا کرد .


وی که پس از سقوط صدام به عراق بازگشته بود مدتی نیز ریاست دوره ای شورای انتقالی عراق را بر عهده داشت و در هماهنگی با سایر گروه های اسلامی عراق در اولین دور از مجلس ملی عراق پس از سقوط صدام ائتلاف یکپارچه عراق رابا همکاری گروه های عمده اسلامی تشکیل داد که دارای بیش از 130 نماینده درمجلس بود .


سید عبدالعزیز حکیم همچنین پس از حضور در عراق خدمات ارزشمندی برای برقراری آرامش انجام داد .

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا